Ozon tedavisi güvenli, etkili ve bilimsel bir uygulamadır. Ozon, oksijenin yüksek enerjili 3 atomlu moleküllere dönüşmüş halidir ve stabilitesi düşük bir moleküldür. Ozon süper oksijen olarak kabul edilir. Renksiz, tuhaf bir gazdır. Oda sıcaklığında 20-30 dakikada oksijene dönüşür.

Ozon tedavisi, hastalıkların tedavisi veya tedavisine yardımcı olmak için ozon gazının çeşitli yöntemlerle vücuda verilmesi olarak tanımlanabilir. Ozon, tıbbi kullanım için özel jeneratörler vasıtasıyla tıbbi oksijenden elde edilir. Tıbbi ozon her zaman saf ozon ve saf oksijen karışımı olarak kullanılır. Uygulamaya bağlı olarak ozon konsantrasyonu 1 ve 100 ugr/ml'dir. (%0.05-5) arasındadır. Ozon tedavisi konusunda eğitimli hekim, dozajı hastanın durumuna ve tıbbi endikasyona göre ayarlar.
Ozonun etkileri kanıtlanmıştır ve etkinliği tutarlı ve güvenlidir. Ozon tedavisinin birçok akut ve kronik hastalıkta etkili olduğu kanıtlanmıştır. 

MEDİKAL OZON NASIL KULLANILIR?
Özel bir jeneratör ile saf oksijenden elde edilen ozon gazının hastanın kendi kanıyla karıştırılması veya gaz halinde vücudun çeşitli bölgelerine verilmesi ile uygulanan tamamlayıcı tıbbi bir yöntemdir. Ozon Terapi hastanın mevcut tedavisini destekleyen bir tedavi yöntemidir. Medikal ozon, ozonun kana, eklemlere, omurgaya ve bağırsak, mesane gibi vücut boşluklarına nasıl uygulanacağı konusunda eğitim almış doktorlar tarafından uygulanır.

Vücudumuz kendini yenileme ve onarma potansiyeline sahiptirOzon gazının uyarıcı özelliği ile vücut uyarılır ve iyileşmeyi engelleyen sebeplerin ortadan kaldırılması ve vücudun kendini iyileştirmesi amaçlanır.
Ozon tedavisi vücudumuzun kendini yenilemesine destek olur. Sağlıklı bireylere de anti-aging amaçlı ozon tedavisi uygulanmaktadır. Enfeksiyonların tedavisinde ve enfeksiyon sonrası vücuttaki etkilerinde de etkilidir.
Sporcularda performans kapasitesini artırır. Doping sınıfı değildir, bu nedenle performansı artırmak için güvenle kullanılabilir. Otoimmün hastalıkların tedavisinde ciddi bir destektir(Parkinson; multiple skleroz; diabet vb) .
.

OZON TEDAVİSİ KİMLERE VE HANGİ HASTALIKLARA UYGULANABİLİR?

Oksijen hayatımızın olmazsa olmazıdır. Ozon tedavisinin de birçok durumda faydalı olduğu bulunmuştur. Bunlardan bazıları kalp hastalıkları, kronik yorgunluk sendromu, kas ve eklem ağrıları, uçuk (uçuk), hepatit (sarılık), şeker hastalığı, akciğer hastalıkları, bağırsak hastalıkları, otoimmün, bulaşıcı hastalıklar (virüs ve bakterilere bağlı vb.) .
Kliniğimizde aşağıdaki hasta gruplarında başarı ile uygulanmaktadır.

• Kas-iskelet ağrıları ve yaralanmaları (kas, eklem, tendon, bağ ağrıları ve romatizmal ağrılar)
• Omurilik hastalıkları (bel ve boyun fıtığına bağlı ağrılar)
• Miyofasyal ağrı, fibromiyalji
• Fibromiyalji (kas romatizması),
• İltihaplı romatizmal hastalıklar,
• Nöropatik ağrı (ellerde ve/veya ayaklarda karıncalanma, uyuşma, yanma, üşüme gibi şikayetlere neden olan ağrı)
• İlgili uzman tarafından ele alınan diyabetik yaralar
• Tedavi ile iyileşme şansı olmayan kan akımı bozukluğuna neden olan uzuv yaralanmaları
•Kronik yorgunluk sendromu
• Stresle Mücadele
• Selülit tedavisi
• Detoks (Toksinlerden Arınma) Ozon Tedavisi
• Yaşlı hastalarda destek tedavisi amaçlı 
• Makula dejenerasyonu, Retina ven-arter tıkanıklığı, diyabetik retinopati (göz hastalıkları)
• Kovid sonrası yorgunluk

OZON UYGULAMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Tıbbi Ozon Uygulama Yöntemleri
Majör Otohemoterapi (intravenöz uygulama)
Minör Otohemoterapi (kas içi uygulama)
Rektal Ozon uygulaması
Topikal Ozon uygulaması
Eklem içi uygulamalar (eklem içi)
Periartiküler uygulamalar (eklem çevresi)
Kas içi uygulamalar
Disk içi uygulamalar
paravertebral uygulama
deri altı uygulama
Vajinal ozon uygulaması
Kulak içi uygulama (kulak)
Tetik noktaları ve akupunktur noktaları için uygulama
vezikoüreteral insuflasyon